Letar dykutrustning på rea – vill inte ta SMS-lån för att köpa grejer

simfenor

I dag har jag rea-spanat efter dykutrustning. Hoppades att jag skulle hitta något bra fynd, men istället blev jag överhopad med ett enormt sortiment. Hur ska man kunna välja?

Behöver fenor, mask och snorkel till dykkursen. Tror inte det är något mer jag behöver köpa innan, men om jag hittar en bra dräkt till ett bra pris så skulle jag gärna slå till.

Har kikat runt lite i onlinebutikerna och det finns ju så många olika sorter av allting att välja mellan. I en av butikerna hade de till exempel 214 olika masker att välja mellan. Hur ska man kunna välja då när man inte kan något? Antar att jag får gå till en butik och be om hjälp istället. Är nog svårt att köpa mask och fenor på nätet ändå, man behöver ju prova och se att storleken är bra och att man ser bra genom masken.

Men om det går skulle jag nog vilja ha en mask med ram i turkosblått som skimrar, ungefär som färgade bågar på plastglasögon kan göra. Tycker de maskerna verkar riktigt snygga! Inte för att utseendet är viktigast under ytan, men om man ändå kan välja så tar jag ju gärna en snygg mask 🙂

När det kommer till fenor så finns ju även där ett gigantiskt sortiment att välja bland. Personligen skulle jag nog helst vilja ha sådana fenor som man stoppar ner foten i och inte sådana som man spänner runt hälen. Känslan är att de sitter bättre, men jag kan ju absolut ha fel. Nackdelen är ju att man inte har några skor om man går upp på land, så det tål ju att funderas på. Å andra sidan är det ju inte säkert man använder dykskor bara för att man använder hälremsfenor och då har man samma problem när man kommer upp på land: inga skor. Detta gäller ju förstås våtdykning. Vid torrdykning använder man hälremsfenor eftersom man har skor inbyggda i torrdräkten.

När det kommer till själva fenans utformning vet jag dock inte vad jag skulle vilja ha. Får läsa på och se vad som är bäst för ändamålet eller vänta till dykkursen och fråga om tips.

Tyvärr har många av de dykbutiker jag kollat in använt google translate för att översätta produktinformationen. Eftersom översättningarna inte blir så lyckade så går det inte att lära sig något om de olika produkterna via många av butikerna. Det hade istället varit bättre om de hade låtit texten vara på engelska istället. Tror det hade varit mer begripligt för de flesta. Men men. Det är bara att fortsätta leta och försöka lära sig! Det var nog rätt bra att jag inte hittade något heller. Då hade jag blivit luspank. Har inte hunnit arbeta upp mitt sparande så mycket sen sist jag skrev. Har ju inte ens gått en månad sen jag började kom jag på… Jag som tycker jag har sparat pengar i en evighet. Aldrig har väl ett SMS-lån känts mer frestande.. Undrar om det ens heter SMS-lån i dag, tror det nya är snabblån. Oavsett vilket är ju räntorna rätt saftiga sett till den korta låneperioden. Inget man har lust att betala. Då väntar jag hellre tills jag sparat ihop pengarna!

Spara och sen köp, det är nog mer min grej. Men om det verkligen är kris så skulle jag ju självklart ta ett snabblån, till exempel om det gällde att klara hyran eller köpa mediciner och liknande. Förhoppningsvis ska man ju inte behöva hamna i en sån knipa. Men man kan ju aldrig vara säker. Skulle jag ta ett sms-lån så skulle jag åtminstone läsa på noga och jämföra lånebolag så att jag fick de bästa villkoren. Var lite nyfiken och började leta runt, då hittade jag till sajten alltomsmslan.se som verkade bra. Där kunde man till exempel hitta bra fakta men också läsa om olika lånebolag. Blev lite chockad över hur många SMS-låneföretag det fanns! Trodde kanske det skulle finnas ett tiotal, men det verkar finnas minst det trippla. Kände inte igen många av bolagen heller. Skulle man våga ta lån av något litet relativt okänt bolag? Helst inte..

Hur som helst, något SMS-lån ska jag inte ta och någon dykutrustning hittade jag ändå inte som jag ville köpa. Får spana vidare helt enkelt.